Full Mac? Finn og fjern store filer på Macen din

Vi har stadig kunder som kommer innom med lite lagringsplass på Macen deres. For mange er dette en velkjent utfordring og en kilde til frustrasjon og irritasjon. De direkte konsekvensene av en full harddisk er en tregere Mac, og problemer knyttet til å lagre filer og dokumenter. Se video og steg-for-steg-guide nedenfor!

Læringsmål

  • Finne og fjerne store filer på Macen.

Slik finner og fjerner du store filer på Macen din

Noe vi ofte opplever er at kundene våre har mye musikk, bilder og filmer som opptar mye plass. Dette kan løses ved å flytte store filer over til en ekstern harddisk. Nedenfor viser vi hvordan vi løser dette steg-for-steg.

1. Åpne et nytt Finder-vindu og trykk CMD + F

Her bruker tastatursnarveien CMD + F isteden for å trykke på søkefeltet øverst til høyre. Dette gjør at vi får opp en skjult handlingsmeny som lar oss spesifisere søket.

store filer på Macen

2. Spesifiser søket etter filer

Først må du velge å sortere søket etter filstørrelse. Dette gjør du gjennom Annet i rullegardinmenyen i handlingsmenyen.

store filer på Macen

Bla videre nedover til du finner Filstørrelse, huk av og klikk ok.

store filer på Macen

Videre velger du Større enn, setter inn verdien du vil søke etter og enten kilobyte (KB), megabyte (MB) eller Gigabyte (GB). Vi anbefaler å stille inn søket etter filer som er større enn 500 megabyte

store filer på Macen

Da vil du som oftest finne filer og dokumenter som opptar en vesentlig del av harddisken din. Du kan selvfølgelig stille inn søket etter størrelsen du selv ønsker.

3. Sorter på størrelse

For å finne ut hvilke av disse filene som tar størst plass, høyreklikker du i mappen eller på en av filene. Klikk på Ordne etter og velg Størrelse. Da vil filene dine sorteres fra hvilke som tar størst plass til minst plass.

store filer på Macen

4. Finn og fjern store filer på Macen

Bildet nedenfor viser alle de største filene jeg har på Macen. De jeg har markert, er filmer som jeg har sikkerhetskopiert og derfor ikke trenger å ha på maskinen. Disse kan jeg slette.

Har du andre store filer som du ikke vil miste anbefaler vi å legge de over på en ekstern harddisk. På denne måten stjeler de ikke plass og ytelse fra Macen din, men ligger lett tilgjengelig på en ekstern harddisk. Dersom du skulle ønske å se disse filene igjen, kan du enkelt legge tilbake på maskinen.

store filer på Macen

Vi håper du lærte noe nytt og at dette løser problemet ditt! Har du lyst på en fullstendig gjennomgang av maskinen din og personlige råd? Få en gratis Mac-sjekk hos oss i Oslo 😊 Eplegjengen hjelper deg gjerne!

Få en gratis Mac-sjekk

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.