Full Mac? Finn og fjern store filer på Macen din

Tidligere denne uken hadde vi en kunde innom som slet med lite lagringsplass på Macen. For mange er dette en velkjent utfordring og en kilde til frustrasjon og irritasjon. De direkte konsekvensene av en full harddisk er en tregere Mac, og problemer knyttet til å lagre filer og dokumenter. Se video og steg-for-steg-guide nedenfor!

 

Lyst på hjelp til å rydde og rense Macen? Bestill Mac-rens i Oslo her.

Bestill Mac-rens

Lyst til å lære mer? Se vårt mest populære webinar her: Rydd og rens Macen din

 

Måten vi løste dette på, var å lete etter store filer på Macen, for så å flytte disse over til en ekstern harddisk. Noe vi ser ofte er at kundene våre har mye filmer, musikk, bilder og podcaster som opptar mye plass og skaper hodebry. Under viser vi hvordan dette løses i praksis.

 

1. Åpne et nytt Finder-vindu og trykk CMD + F

Merk at vi her bruker tastatursnarveien CMD + F istedet for å trykke på søkefeltet øverst til høyre. Dette gjør at vi får opp en skjult handlingsmeny som lar oss spesifisere søket.

fjern store filer på Macen

2. Spesifisér søket etter filer

Først må du velge å sortere søket etter filstørrelse. Dette gjør du gjennom Annet i rullegardinmenyen i handlinsmenyen.

fjern store filer på Macen

Bla ned til du finner Filstørrelse, valget jeg har markert på bildet under.fjern store filer på Macen

Videre velger du Større enn, setter inn verdien du vil søke etter og enten kilobyte (KB), megabyte (MB) eller Gigabyte (GB).  Vi anbefaler å stille inn søket etter filer som er større enn 500 megabyte (se bilde under punkt 3). Da finner du som oftest filer og dokumenter som opptar en signifikant del av harddisken din. Du kan selvfølgelig stille inn søket etter størrelsen du selv ønsker.

3. Sortér på størrelse

For å finne ut hvilke av disse filene som tar størst plass, må du høyreklikke på sorteringslinjen og legge til Størrelse som et valg. Klikk deretter på Størrelsesfeltet for å enten få de største filene øverst eller omvendt.

fjern store filer på Macen

 

4. Finn og fjern store filer på Macen

Bildet under viser alle filene jeg har på Macen som er større enn 500 MB. De jeg har markert, er filmer som jeg har sett flere ganger, og aldri kommer til å se igjen. Disse kan jeg enten slette, eller som vi anbefaler å gjøre, legge de over på en ekstern harddisk. På denne måten stjeler de ikke plass og ytelse fra Macen din, men ligger lett tilgjengelig på en ekstern harddisk. Dersom du skulle ønske å se disse filmene igjen, kan du enkelt legge tilbake på maskinen.

fjern store filer på Macen

Vi håper du lærte noe nytt og at dette løser problemet ditt!

 

Lyst på hjelp til å rydde og rense Macen? Bestill Mac-rens i Oslo her.

Bestill Mac-rens

Lyst til å lære mer? Se vårt mest populære webinar her: Rydd og rens Macen din

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.