5 fordeler med Mac og Apple-produkter i bedriften

I løpet av de siste årene har Apple-produktene blitt mer og mer business-vennlige. Denne utviklingen har lagt til rette for bruk av Mac som hovedverktøy i de fleste bransjer. Hvorfor er det sånn? Les mer for se de 5 beste grunnene til å bruke Mac og Apple produkter i bedriften.

Apple-produkter i din bedrift

Det er 5 store fordeler med å bruke Mac på jobb:

Macen er enkel i bruk

Macen er mer stabil og varer lenger

Macen fungerer best med iPad og iPhone

Macen er sikrere – mindre virus og sjanse for datatap

Macen er perfekt for deg som skal starte eller jobber i et mindre selskap

Macen er enkel i bruk

De fleste som ikke er spesielt opptatt av teknologi ønsker seg enkle brukergrensesnitt og en intuitiv arbeidsflyt. Her er Mac og Apple-produkter et veldig godt alternativ. Den er enkel i bruk, og intuitiv for de aller fleste. Macens innebygde programvare macOS og arbeidsmetodikk er lagt opp enkelt, på samme måte som en iPhone.

Macen er mer stabil og varer lenger

Macen er dyrere enn de fleste PCer, spesielt om man sammenlikner konkret maskinvare. Apple er en totalleverandør, som leverer maskiner av svært høy kvalitet. Eksempler på dette er skjermkvalitet og materialbruk. Dette gjør at en mac ved første øyekast blir dyrere enn en PC. Fordelen med Mac er at at maskinen varer lenge, og at komponentene er dimensjonert til å levere i mange år. Som en regel sier vi at en Mac brukt i næringslivet vil holde i 5 år i motsetning til en PC som ofte byttes ut annethvert år.

Macen fungerer best med iPad og iPhone

Et par år etter at iPad og iPhone ble lansert, skapte Apple iCloud. iCloud er kort fortalt en skyløsning som synkroniserer data mellom dine Apple-enheter. Kontakter, meldinger, e-post, musikk for å nevne noe. Dersom du allerede bruker iPad og iPhone på jobb vil du derfor mye enklere kunne jobbe på flere enheter med en Mac.

Macen er sikrere – mindre virus og sjanse for datatap

Om du har brukt PC før har du mest sannsynlig blitt utsatt for et dataangrep eller virus som har ødelagt ting på maskinen din. Dette er ikke tilfellet på Mac. På grunn av at langt færre bruker Apple-produkter (spesielt på jobb) finnes det færre virus, og maskinene er mindre utsatt. I tillegg er selve operativsystemet til Apple sikrere.

Macen er perfekt for deg som skal starte eller jobber i et mindre selskap

Det å starte et nytt selskap innebærer mange utfordringer, blant annet på teknologifronten. For å raskest mulig komme på bena uten mye infrastruktur er en Mac perfekt. Du slipper en haug med dyr programvare, kan bruke iCloud og mange av de andre geniale funksjonene på Mac så man slipper å investere i mye utstyr ved oppstart.

Mac er er bra, men alt er selvfølgelig ikke perfekt

Mange kjøper Mac og Apple-produkter med en forventning om at alt skal bli så enkelt og greit. På mange måter blir det det, men som med mye annet krever det energi, innsats og erfaring for å få ting til å fungere.

Apple-produkter er fantastiske verktøy, men du vil oppleve utfordringer her også, akkurat som med PCer og andre teknologiske dupeditter. Vi kan derimot garantere deg at en Mac- og Apple-hverdag er enklere og bedre enn mye annet.

Ta kontakt hvis du vil lære mer eller få gode råd!

Eplehjelp Bedrift er et konsulentselskap som hjelper Apple-baserte bedrifter med å få en enklere IT hverdag.

Vi ser på IT og teknologi som kilde til verdiskapning i bedriften, ved å jobbe helhetlig med opplæring, digitalisering og IT-drift. Dette skaper konkurransefortrinn for bedriften på sikt.

Har du spørsmål angående dette?