Få mer ut av kameraet på iPhone og iPad

Kameraet blir bedre og bedre for hver nye telefon og oppdatering. Det kommer nye funksjoner og brukervennligheten blir bedre…

Kameraet blir bedre og bedre for hver nye telefon og oppdatering. Det kommer nye funksjoner og brukervennligheten blir bedre. I denne artikkelen går vi igjennom de fire kuleste, som virker for både iPhone 6, iPhone 6 Plus og eldre versjoner. Prøv deg frem og bli en mesterfotograf til jul!

Tidsforløp

Timelapse, oversatt til tidsintervallfotografering, går ut på å ta bilder med et bestemt tidsintervall, og senere sette dem sammen til en video med flere bilder i sekundet. Dette vil vise forandring i for eksempel stjernehimmelen over lang tid, på kort tid.  Dette er igrunn ganske avansert fotografi, men vår venn Apple gjør det mulig for oss uten fotografbakgrunn også. Med iOS 8 ble det mulig å filme timelapse med iPhonens kameraapp. Ganske enkelt sveiper du til venstre til høyre i kameraappen, helt til skjermen viser tidsforløp. Trykk på bildeknappen, som med en vanlig video. Her er rådet å la den filme lenge og holde kameraet stille. Filmer du i to minutter, vil ikke filmen bli stort lenger enn noen sekunder.

timelapse

Her ser du et eksempel på en vakker timelapse. 

Selvutløser

Det er også mulig å ta bilder med selvutløser. Det er alltid hyggelig å få med hele familien på bildet! Øverst i høyre hjørne er knappen for å bytte kamera fra foran til bak. Til venstre for den er det et stoppeklokke-ikon. Trykker du på dette, får du opp valget mellom 3 og 10 sekunder. Altså en god gammeldags selvutløser. Med mindre du er Norgesmester på 60 meter, anbefaler vi 10 sekunder.

selvutløser

 

Sportsfoto

Du kan nå ta mange bilder på en gang, for å sikre at du får det aller kuleste. For eksempel når det er hoppkonkurranse på fjellet, og du vil ha bilde av bror som går på snørra. Ved å holde bildeknappen inne når du tar bilde tar Kameraet massevis av bilder i rask rekkefølge, helt til du slipper knappen. Nå gjenstår det bare for deg å velge og vrake.

sportsfoto

 

Endre eksponering

Du kan nå også enkelt endre lysstyrken på bildene du tar. Når du velger et punkt du vil fokusere på ved å trykke på punktet på skjermen, kommer det opp en gul rute rundt punktet. Nytt med iOS 8 er at det også kommer en liten sol. Dra fingeren opp eller ned over solen for å justere lysstyrken i punktet.

eksponering

 

For å bli bedre til å behandle og ikke minst bevare bildene du tar, anbefaler vi vårt iPhoto-kurs. Dette kurset sørger for at får med deg alt det viktigste med iPhoto. Kurs rettet mot nybegynnere, og deg som har hatt Mac og brukt iPhoto en god stund, men som ikke har satt deg inn i alle de spennende funksjonene.

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.