Få mer ut av kameraet på iPhone og iPad

Med hver oppdatering på iPhone og iPad blir kameraet bedre og bedre. Det kommer nye funksjoner i Kamera-appen, samtidig som den blir mer brukervennlig. Sett deg inn i Kamera-appen og lær noen kule triks for hvordan du kan ta enda bedre bilder på iPhone og iPad!

Læringsmål

  • Lag hurtigvideo med Tidsforløp
  • Ta bilder med selvutløser
  • Sikre blinkskuddet med Sportfoto
  • Endre eksponering i bildene

Tidsforløp

Tidsforløp — eller for mange kjent som timelapse eller tidsintervallfotografering — går ut på å ta bilder med et bestemt tidsintervall. Bildene settes deretter sammen til en video med flere bilder i sekundet. Med tidsforløp-fotografering kan du fotografere stjernehimmelen over lengre tid, men i videoen vil himmelen bevege seg i hurtig tempo.

Med iOS 8s lansering for noen år siden, ble det mulig å filme tidsforløp i iPhonens Kamera-app. Ganske enkelt sveiper til venstre på skjermen i appen inntil det står Tidsforløp over utløserknappen. Trykk på utløserknappen, som med vanlig video. For beste kvalitet, filme over lengre tid og la iPhonen ligge helt stille. Filmer du i to minutter, vil ikke filmen bli stort lenger enn noen få sekunder.

Her er en liten Timelapse-video fra nordlyset på Svalbard.

Med Bilderblokka lærer du alt du trenger å vite for å ta bedre bilder med iPhonen din. I tillegg lærer du hvordan du enkelt kan organisere bildene dine, slik at du finner frem til dem senere og får glede av dem. 

Les mer om Bildeblokka her

Selvutløser

Med iPhone og iPad kan du også ta bilder med selvutløser. Det er jo alltid hyggelig å få med hele familien i bildene! I verktøylinjen øverst på skjermen i Kamera-appen finner du en stoppeklokke. Trykker du på denne vil du kunne hvor lang tid det skal ta før kameraet tar bilde — enten 3 eller 10 sekunder. Med mindre du er Norgesmester på 60 meter, anbefaler vi 10 sekunder. Det gir deg nok tid til å samle deg med familien til et flott bilde.

få mer ut av kameraet på iphone

Sportsfoto

For å sikre at du får et blinkskudd med iPhone eller iPad, har du nå muligheten til å ta flere bilder på én gang. Er det for eksempel hoppkonkurranse på fjellet, eller skal du stupe i sjøen på sommeren og vil ha et bilde akkurat idet du treffer vannet, da er Sportfoto midt i blinken for deg. Ved å holde inne utløserknappen tar kameraet massevis av bilder i rask rekkefølge — helt til du slipper knappen. Deretter gjenstår det bare for å velge og vrake.

 

få mer ut av kameraet på iphone

 

Endre eksponering i bildene

Du kan også enkelt endre lysstyrken på bildene du vil ta. Velg først et punkt du vil fokusere på ved å trykke på et punkt på skjermen. Da vil det komme opp en gul rute med en sol på høyre side. Hold en finger over solen og dra den opp eller ned for å justere lysstyrken. Slipp fingeren når du er fornøyd og knips i vei!

få mer ut av kameraet på iphone

Lek deg med de ulike innstillingene på kameraet og slipp kreativiteten løs. Lykke til! 🙂

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.