Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Få hvilken som helst nettside i docken!

Det aller meste av Mac-bruk går over internett. Der har vi jobb, venner, og det aller meste av interaksjon på datamaskinen. Vi har alle nettsider vi besøker flere ganger om dagen, nettsider som godt kunne vært applikasjoner. Vi har funnet en applikasjon som gjør nettopp dette – gjør nettsider til applikasjoner. Den heter Fluid, og gjør iallefall min hverdag vesentlig lettere!

1. Last ned Fluid

Fluid kan lastes ned fra http://fluidapp.com. Det er en helt trygg nedlastning. Du blir gitt valget mellom å laste ned gratis eller for 4,99 dollar, der det er noen små ytelsesforskjeller på de to versjonene. Jeg har lastet ned gratis.

fluid 2

2. Åpne Fluid

Åpne Fluid med Spotlight eller i Finder for å komme igang. Når Fluid er åpnet skal du se dette bildet:

fluid 1

3. Lim inn nettadresse

Du kan nå lime inn nettadressen til den siden du vil som applikasjon. Jeg har valgt dagbladet.no. Det er her flere valg; Hva skal applikasjonen hete? Hvilket ikon vil du ha? Jeg vil anbefale å lagre den i Applikasjoner-mappen. 

Skjermbilde 2015-02-06 kl. 17.00.40

Når du har fylt ut alle felt, trykker du på «Create«, og har en fiks ferdig applikasjon! Klikk på «Launch now» for å åpne applikasjonen. Hvis du ønsker å ha din nye applikasjon i Docken selv etter at du har lukket programmet, kan du høyreklikke på ikonet (i Docken) og under valg huke av for Behold i Dock.

fluid 5