Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Få bedre batteri og raskere iPhone etter oppdatering til iOS 9

Mange har rapportert at både ytelse og batteri har blitt dårligere etter å ha oppdatert til iOS 9. Dette er ikke uvanlig etter systemoppdateringer, og det er mulig å gjøre noe med. Hvordan ser du her.

Forbedre batteritid

1. Lysstyrke

En av de tingene som påvirker batteritiden mest er lysstyrke. Jo lavere lysstyrke, jo lenger batteritid. Det er vanlig at lysstyrken endres etter oppdatering, så det er smart å stille den inn slik du vil ha den. Det gjør du i Kontrollsenteret som du finner ved å fingeren opp fra bunnen av skjermen.

bedre batteritid og raskere iphone

 

2. Skru av bakgrunnsoppdateringer

Bakgrunnsoppdateringer er i utgangspunktet en ganske hendig funksjon. Den sørger for at alle appene dine har oppdatert innhold til enhver tid, såfremt du er tilkoblet WiFi eller mobilnett. Som du kanskje skjønner, er dette også et batterisug. Du kan slå av for enkelte applikasjoner, eller velge å slå bakgrunnsoppdatering av for alle applikasjoner.

bedre batteritid og raskere iphonebedre batteritid og raskere iphone     bedre batteritid og raskere iphone

 

3. Skru av unødvendige stedstjenester

Stedstjenester er en strømtapper man sjeldent husker på. Mange av dine apper bruker stedstjenester til kart eller lokalisering. Ved å skru av stedstjenester på apper du ikke trenger det på, kan du spare mye strøm. Det er også mulig å skru stedstjenester helt av.

bedre batteritid og raskere iphone

 

4. Tvungen omstart

En tvungen omstart kan ofte løse småproblemer. Det er generelt smart å omstarte enheten dersom den henger seg opp eller oppfører seg rart. Kanskje er det en internprosess i enheten som bruker opp batteriet, som trengs å avbrytes. Det er veldig enkelt. Se hvordan her.

 

 

Raskere iPhone

Skru ned gjennomsiktighet, og reduser animering

Det er mye grafikk som må lastes i nye iOS 9. Blant annet er det en hel del gjennomsiktighet og mye animering, for eksempel når du åpner en applikasjon. Ved å skru av disse to tingene, vil du forbedre ytelsen. Du gjør det i Instillinger → Generelt → Øk kontrast eventuelt Reduser animering.

bedre batteritid og raskere iphone   bedre batteritid og raskere iphone     bedre batteritid og raskere iphone

 

Skru av forslag fra Siri

Forslag fra Siri i Spotlight er en av de kuleste nye funksjonene. Spotlight har blitt vesentlig kraftigere med hjelp fra Siri, men det tar mye kapasitet. Hvis du ikke ønsker forslag fra Siri, kan du skru det av i Generelt → Spotlight-søk Huk av for Forslag fra Siri

bedre batteritid og raskere iphone  bedre batteritid og raskere iphone