Enkle tips for bedre iPhone-bilder

Det er vinterferie og høysesong for å ta bilder. Det eneste kameraet mange har med er ofte smarttelefonen, så her kommer et par enkle tips for å forbedre bildene dine vesentlig.

Det er høysesong for bilder. Det eneste kameraet mange har med er ofte iPhonen, så her kommer noen enkle tips for å gjøre bildene dine så gode som mulig.

1. Bruk + -knappen til å ta bilde

Du trenger faktisk ikke å være nær skjermen for å trykke på utløseren. Du kan bruke volumknappen på mobilen eller til og med på hodetelefonene. Dette fører til mer kontrollert fotografering, at bildene blir mer fokuserte og finere.

2. Focus Lock

iPhonen hjelper deg i stor grad å ta bilder. Den hjelper særlig med fokus og eksponering (lysinnstillinger). Likevel kan resultatene bli formidable hvis du overstyrer disse autoinnstillingene. Da kan du nemlig selv velge fokuspunkt, og justere lysstyrkene på det punktet helt selv. Hvordan går jeg igjennom her.

Hold tommelen på det punktet i bildet du vil fokusere på, helt til den gule ruten begynner å pulsere og det står AE/AF-LÅS i en gul rute øverst på skjermen.

Når du har fått låst fokus, kan du styre eksponeringen ved å dra fingeren opp og ned i fokuspunktet. Gjør dette helt til du finner ønsket innstilling, og ta bildet.

Lyst

Mellom

Mørk

3. Bruk Grid

Vi er alle koblet slik at vi synes at symmetri er fint. Vi legger for eksempel til grunn at et symmetrisk fjes er et pent fjes. Hjernen assosierer struktur, mønstre og symmetri med harmoni. Derfor bør også symmetri brukes flittig i bilder. iPhone-kameraet har en egen funksjon som hjelper med dette. Ved å aktivere Rutenett, får du noen linjer du kan bruke til å ta symmetriske bilder.

Gå til Innstillinger –> Bilder og Kamera –> Huk av for Rutenett

Rutenett 1     Rutenett 2

4. Bruk HDR

Skal du ta landskapsbilder er det lurt å bruke HDR. HDR står for High Dynamic Range, og er en teknikk som kombinerer ulike eksponeringer av samme bilde til å bli et bilde med perfekt eksponering. HDR skrur du på i kameraapplikasjonen.

HDR

5. Rediger bildene dine

Dersom du ønsker kan du redigere bildene dine. Det kan du gjøre i tredjepartsapplikasjoner, eller i iPhonens egen bildeapp. Trykk på Rediger øverst til høyre så vil du få opp et bredt utvalg av filtre og andre redigeringsalternativer.

Rediger 1     Rediger 2

6. Hold bildene enkle

Et godt motiv er det som skal til for å lage et flott bilde. Det er ofte ”bildefiltere” overbrukes. Hold bildene dine orginale, og kos deg med å ta selve bildet. Hold det ugenerisk, enkelt og pent.

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.