Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Dette er nyhetene i Apples nye operativsystem macOS Big Sur

Hver høst kommer Apple med en oppdatering til operativsystemet for Mac. Denne gangen står macOS Big Sur 11.0 for tur, som tar et av verdens mest avanserte operativ­system til nye høyder med kraft og eleganse. Opplev Mac på sitt beste i et nytt og utsøkt design og dra nytte av den største Safari-oppdateringen noensinne. Big Sur kommer med flere nyttige funksjoner og forbedringer, blant annet i Kart, Meldinger og innenfor Personvern.

 

Nytt og forbedret design

macOS Big Sur har et nytt og utsøkt design som gir deg mer av det du liker med Mac. Ny Doc, nytt app-design og nytt varslingssenter og kontrollsenter med flere nyttige funksjoner.

En helt ny Safari (nettleser)

Den nye, og største Safari-oppdateringen noensinne, inneholder nye funksjoner som ivaretar personvernet ditt. Tilpass startsiden med ditt eget design, oversett hele nettsider med bare et tastetrykk og dra nytte av økt ytelse og forbedret strømeffektivitet

Meldinger på Mac

Nå kan du feste samtaler, svare i tråder, legg til gruppebilder, opprette gruppesamtaler og sende bilder, GIFs og memojis til både grupper og enkeltpersoner i Meldinger. I tillegg blir det enklere å finne tilbake til gamle samtaler, med ny søkefunksjon som sorterer søket ditt inn i lenker og bilder og uthever samsvarende tekst.

Kart i nytt design, nå også tilpasset større skjermer

Nå kan du opprette samlinger av favorittstedene dine, som du enkelt kan dele med venner og familie. Kartet er tilpasset større skjermer, som gjør det enklere å planlegge reiser. De med el-bil kan også dra nytte av at Kart auto­matisk legger til ladestopp langs ruten din, og tar høyde for ladetid når den beregner estimert ankomsttid. Nå kan du også se gjennom detaljerte innvendige kart over større flyplasser og kjøpesentre før du drar hjemmefra.

Bedre personvern i App Store

På samme måte som du leser av næringsinnholdet på ukjent matvare, vil du med  den nye personvernsinformasjonen i App Store få en oversikt over retningslinjene for personvern til en app før du laster den ned. App-utviklere må selv rapporterer hvordan de skal bruke din data; inkludert hvilken type data de samler inn og om dataene skal brukes til å spore deg opp på tvers av andre apper og nettsteder.

Og mange andre nyttige funksjoner

Den nye oppdateringen lar deg også redigere dirkete i Bilder-programmet, bytte Air-pod enhet automatisk, oppdatere Macens programmer raskere og enda litt til!

 

Trenger du hjelp med oppdateringen? Vi hjelper deg fra A-Å der du er. 

Les mer og bestill din tid her