Derfor velger SMBer G Suite

Den klare tendensen for små og mellomstore bedrifter er at stadig flere flytter alle løsninger til skyen. Det er flere skytjenester å velge mellom og vår erfaring tilsier at Googles G Suite ofte er best for mindre bedrifter. Les hvorfor i denne artikkelen.

Hva er G Suite?

G Suite er en skybasert produktivitetsplattform. Det gjør at du har tilgang til alle tjenestene på nett, uansett enhet og hvor du er i verden. G Suite gir deg e-post, kalender, fillagring, samhandling og dokumentbehandling – alt på ett sted.

Hva betyr dette for deg og din bedrift?

G-SUITE

Kostnader

Siden G Suite er en helhetlig skyplattform og tilbyr de aller fleste tjenester SMBer har behov for, kan du samle alt på ett sted. Dette lar deg kutte lisenskostnader for separate tjenester du har i dag. Mange har e-post på samme plattform som domenet og fillagring på en annen. De totale kostnadene for disse to er høyere enn lisenskostnaden for G Suite. Prisen for enkeltlisenser er også rimeligere enn Office 365, som er den nærmeste konkurrenten.

Brukervennlighet

De færreste mindre bedrifter har ressurser satt av til IT-avdeling og drifting. Googles plattform er det nærmeste du kommer plug and play for skyløsninger og når det initielle oppsettet er klart, kan du enkelt sette det opp for nye enheter. Administreringen av plattformen med nye brukere, aliaser og tilganger er relativt enkelt. Videre er den daglige bruken og funksjonene intuitive og det er gode løsninger for synkronisering til Finder. I tillegg er IOS-appene godt lagt til rette og gode å bruke.

Samhandling

G Suite er “born in the cloud” og laget for moderne bedrifter og nye måter å jobbe på. Det er ingen trege skrivebordsapplikasjoner og alle endringer du gjør synkroniseres rett i skyen. Dette legger til rette for samhandling. Jobb med andre i samme dokument, på samme tid og unngå utallige e-poster frem og tilbake med flere versjoner av dokumentet.

Sikkerhet

Med stadig mer innhold i skyen, øker også fokuset og behovet for sikkerhet. Den soleklare fordelen med G Suite er at filene du lagrer på serverne ikke lagres samme sted. Dokumentene dine lagres i flere deler på forskjellige servere. Skulle bedriften din være utsatt for et hackerangrep, vil de ikke kunne få tak i hele dokumentene, bare deler av det. Videre får du to-trinnsautentisering via Googles egne iOS-apper som gjør at uvedkommede må ha tilgang til passordet ditt og en tilknyttet enhet for å få tilgang.

Konklusjon

Vår erfaring tilsier at for mindre bedrifter hvor samhandlig og brukervennlighet er viktige parametere, kommer G Suite ut som det beste alternativet. Det er ikke like funksjonstungt som konkurrentene, men funksjonene som mangler er det de færreste som faktisk har behov for. Plattformen gjør det enkelt å komme seg opp i skyen og er godt bygget for skalering. Den daglige bruken er enkel og “bare fungerer” som gjør at du kan bruke tiden din på verdiskapende aktiviteter fremfor å knote med et IT-system som hikker.

Hvordan skal du gå frem?

Det er mange faktorer som skal vurderes, men hovedlinjene er:
1. Kartlegging av organisasjonen og behov
2. Valg av løsning
3. Oppsett av løsning
4. Implementering og opplæring

Struktur og riktig oppsett fra starten er kritisk for å unngå følgefeil i fremtiden. Hvilken løsning skal du velge? Hva passer for dere? Hvordan settes det opp?

Sammen vurderer vi dagens arbeidsmåte, menneskene i organisasjonen, miljøet rundt og programmer som er kritiske for dere i dag. På bakgrunn av dette setter vi opp den løsningen som best mulig tilrettelegger for samhandling, produktivitet og effektivitet. Vi har stort fokus på opplæring i etterkant for å få mest mulig nytte av nye systemer.

Ta kontakt med en av oss for å vite mer om hvilke muligheter din bedrift har.