Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Den magiske Alt-knappen

Visste du at Alt-knappen på tastaturet ditt er en dør til «skjulte» menyer? Ved å bruke den får du opp vesentlig flere menyvalg du ellers ville funnet i Systemvalg. Her er en liste med en brøkdel av Alt-knappens skjulte funksjoner.

1. Tving programmer til å avslutte

Ved å holde inne Alt når du høyreklikker på et program i Docken, får du valget om å tvinge det til å avslutte. Det er svært hendig om et program får i lås, eller om du rett og slett trykker feil.

alt knapp mac

2. Velg lydkilde uten å bruke systemvalg

Hold alt inne når du trykker på Volumindikatoren i menylinjen. Da vil du få opp et helt annet valg enn hva du vanligvis gjør. Du kan nå velge mellom lydkilde inn og ut, noe du ellers må gjøre i Systemvalg. Under ser du forskjellen på med og uten Alt-klikk. alt knapp 2

3. Vis IP-adresse

Alt-klikk på WiFi-symbolet i menylinjen for å vise mye og mer dyptgående informasjon om nettverket du er tilkoblet.

alt knapp 4

4. Se hvordan det står til med batteriet

Få oversikt over hvordan batteriets hardware har det. Min Mac indikerer at batteriet tilstand er OK, og at ingenting trenger å byttes.

alt knapp 3

5. Bibliotekmappen i Finder

Bibliotekmappen i Finder ble på et tidspunkt borte fra den synlige menyen. Den inneholder mye merkelig, noe tung informasjon om maskinen, men kan være grei å ha tilgang til. For eksempel ligger autolagrede utkast fra Microsoft Word der, dersom du mister dokumenter i arbeidsprosessen. Hold Alt inne, i det du trykker på Gå i Finder, for å vise det skjulte valget. Under ser du Gå med og uten Alt-klikk.

alt knapp mac 1

6. Ikke forstyrr

Dette er kanskje min favoritt! Jeg skrev i forrige uke om Ikke forstyrr på Mac og iPhone. Ved å holde Alt inne samtidig som du trykker på Varslingssenter skru av varslinger, skrur du automatisk på Ikke forstyrr. 

7. Skjul enkelt åpen applikasjon

For å enkelt skjule en åpen applikasjon, kan du holde Alt inne, og trykke på ikonet i Docken. Programmet vil ikke lukkes, men skjules.