Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Burde du teipe kameraet på Macen din?

Du har sikkert sett bildet av Facebook-sjef, Mark Zuckerberg, med tape foran frontkamera og mikrofonen på Macen sin. Flere av våre kunder gjør også dette. Er man paranoid eller er det en reell grunn til å gjøre det? Det er nok litt av begge deler.

Undervurderer du også IT-sikkerhet?

Internett, innhold i skyen og undervurdering av IT-sikkerhet gjør at det kan være en reell risiko for å bli hacket. Vi har sett flere tilfeller av svindel e-poster som er mistenkelig like Apples egne og Prinser som vil gi deg 1 000 000 000 USD$. Dette er i alle tilfeller for godt til å være sant og bør slettes umiddelbart. Den beste måten å avsløre dette på er

En annen trussel er at noen skal ta over kameraet og få innsikt i hjemmet ditt via frontkameraet på Macen. Vår erfaring er at dette sjeldent forekommer og om noen gjør dette, er målet personer i offentligheten eller i høye stillinger.

I utgangspunktet skal macOS sikre deg mot slike angrep, men det skader selvfølgelig ikke å være på den sikre siden. Teip gjerne en bit foran kameraet, så er du sikret i tilfelle noen hacker det.

IT-sikkerhet skal aldri undervurderes og derfor har vi laget en egen liste med de viktigste tiltakene du kan gjøre.

Se tiltakene på denne siden.