Burde du teipe kameraet på Macen din?

Du har sikkert sett bildet av Facebook-sjef, Mark Zuckerberg, med tape foran frontkamera og mikrofonen på Macen sin. Flere av våre kunder gjør også dette. Er man paranoid eller er det en reell grunn til å gjøre det? Det er nok litt av begge deler.

Undervurderer du også IT-sikkerhet?

Internett, innhold i skyen og undervurdering av IT-sikkerhet gjør at det kan være en reell risiko for å bli hacket. Vi har sett flere tilfeller av svindel e-poster som er mistenkelig like Apples egne og Prinser som vil gi deg 1 000 000 000 USD$. Dette er i alle tilfeller for godt til å være sant og bør slettes umiddelbart. Den beste måten å avsløre dette på er

En annen trussel er at noen skal ta over kameraet og få innsikt i hjemmet ditt via frontkameraet på Macen. Vår erfaring er at dette sjeldent forekommer og om noen gjør dette, er målet personer i offentligheten eller i høye stillinger.

I utgangspunktet skal macOS sikre deg mot slike angrep, men det skader selvfølgelig ikke å være på den sikre siden. Teip gjerne en bit foran kameraet, så er du sikret i tilfelle noen hacker det.

IT-sikkerhet skal aldri undervurderes og derfor har vi laget en egen liste med de viktigste tiltakene du kan gjøre.

Se tiltakene på denne siden.

Vi er en helhetlig teknologipartner som jobber langsiktig for at din bedrift skal lykkes og bli mer lønnsom. Med bred teknologisk forståelse og ved å være uavhenglige av plattformer og leverandører, velger vi alltid de beste løsningene for kundene våre og setter dine behov øverst.

Har du spørsmål?