Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Ikke bruk din beste utvikler som IT-avdeling

Ofte ser vi at utviklere og andre IT-kyndige blir sittende som intern IT-avdeling i små og mellomstore selskaper. Hva er grunnen til dette? Og hva er konsekvensene?

IT-strategi

Mangel på en klar IT-strategi er en av de vanligste grunnene til at tilfeldighetene avgjør IT-ansvaret i bedrifter. Vår erfaring er at disse prosessene mer er et resultat av at økende og mer krevende IT-bruk i bedriften og kortsiktig beleilighet.

Direkte vs. indirekte IT kostnader

Vi mener at et overdrevent fokus på direkte IT kostnader ofte fører til enda større indirekte kostnader som ikke kan måles. Hvis du ser på lønnsstatistikken fra Tekna i 2016 så har en utvikler med 10 års ansiennitet en snittlønn på 816 062 kr. Videre kan man regne på alternativkostnaden ved å la en ansatt bruke tid og energi på oppgaver som går utover kjerneoppgavene.

Her er 3 gode grunner til at utviklere ikke burde være en intern IT avdeling:

1. Utviklere og IT-kyndige ansatte er ofte blant de dyreste ressursene i en bedrift. Dette vil si at man potensielt (og indirekte) betaler mye mer for ordinær IT-drift enn nødvendig.

2. Utviklere er avhengig av å være fokuserte over lang tid for å yte maksimal verdi i løpet av en arbeidsdag. Å bli avbrutt av kollegaer som trenger hjelp med Macen er da veldig hemmende for arbeidsflyten og produktiviteten.

3. Utvikler er ofte ikke de beste pedagogene og de ender ofte med å raskt løse problemet istedenfor å lære opp. Dette fører til at problemene ikke forsvinner, men forskyves.

Hvis du kjenner deg igjen i noen av disse tre tingene anbefaler vi deg på det sterkeste at du tar kontakt med oss.

Digital Analyse

Vi kommer gjerne på en uforpliktende prat og kan også gjøre en digital analyse for å se på hvordan deres bedrift kan forenkle dagligdagse IT-utfordringer. Les mer om våre tjenester til bedrifter her.

Vi hjelper i dag hundrevis av bedrifter og ønsker å hjelpe enda flere med IT-utfordringer. Sånn kan at dere fokusere på deres kjernevirksomhet, og vi kan passe på at ting fungerer som det skal!

Anders Alknes

Salg og Markedsføringssjef i Eplehjelp AS

*Så hvis du ønsker hjelp med digitalisering, opplæring og IT & drift så ikke nøl med å ta kontakt.