Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Bør du kjøpe Apple Watch?

Fredag 9.10.15, kommer Apple Watch for salg i Norge. Mange er skeptiske til om de har bruk for den og om den i det hele tatt har noe nytte for seg. Tidligere i sommer fikk vi ordnet to Apple Watch fra USA og vi har brukt de siden. Her har du våre tanker!

Apple Watch kommer i tre varianter; Sport, Edition og Apple Watch. Edition er vesentlig dyrere enn de to andre, og kommer i gull. Klokken er blitt rost fra flere hold, og har banket alle smartklokkekonkurrenter i salg. Allikevel er ikke alle overbevist. Derfor trekker vi fram to klare fordeler.

Utseende

Vi er alle enige om at klokken er flotte å se på, både med gummirem og skinnrem. Vi har begge størrelsene og faktisk oppleves 38mm som litt for liten, i motsetning til det vi trodde før vi fikk klokkene. Den har en enkel knapp som samtidig kan brukes som et hjul når du ikke vil scrolle på skjermen, som du er vant til fra iPhone. Enkel og stilren, som Apple alltid er.

Bruksområder

Mange er usikre på om det faktisk finnes noen bruksområder for klokken. Dette mener vi at det absolutt er! Det fungerer fint å ringe og snakke i telefon. Siri har nå kommet på norsk og for å skrive meldinger, må du lese inn teksten du ønsker å skrive i meldingen. Dette fungerer ikke knirkefritt enda, men blir stadig bedre etterhvert som oppdateringer kommer. Utover dette blir det flere og flere apper til klokken. Facebooks Messenger app er her, VG lar deg lese utdrag fra nyhetssaker og du kan bruke den som en kontroll for Apple TV.

Det vi som har brukt klokken merker, er at vi sjekker iPhonen i mindre grad enn før. Du kan velge å ha alle varslinger på klokken og når noen vil ha tak i deg, via mail, melding eller andre kanaler, får du et lite stikk i armen. Med en enkel bevegelse kan du sjekke hvem det er og hva det gjelder, for så å ta stilling til om dette er noe du må svare på nå eller om det kan vente. I en hverdag som stadig påvirkes av økt mobilbruk, er det paradoksalt nok enda et teknisk duppedings som sørger for at mobilbruken hos oss har gått ned.

Apple har hatt sterkt fokus på helse de seneste årene og Apple Watch er intet unntak. Her har du full oversikt over hvor mange kalorier du brenner og hvor langt du har gått i løpet av en dag. I tillegg kan den gi deg beskjed om at du må opp og stå en gang i timen. Dette er små ting som kan utgjøre forskjeller på helsen. Den kan også brukes som en pulsklokke som gir deg en oppsummering og innsikt i en treningsøkt.

Skjerm

Skjermenglasset er av såkalt Ion-X glass, som er veldig slitesterkt og tilnærmet umulig å skrape i stykker (ikke prøv selv). Selv om skjermen er liten og det er noen feiltrykk i starten, blir du fort vant til det. Når du kommer inn i gangen i det, går dette som en drøm.

Er dette noe å ha?

Ja og nei. I utgangspunktet er Apple Watch en forlengelse av iPhonen din, men med færre funksjoner. Ok. Det vi erfarer er at de mest brukte funksjonene på iPhone er de samme som vi bruker på Apple Watch. Vi sjekker klokken, meldinger og e-post. Som nevnt over, har vi nå sluttet å lene oss til siden, stikke hånda i bukselomme, dra opp telefonen og sjekke hva som vibrerer så fælt. Det høres kanskje rart ut, men vi måtte prøve det selv før vi skjønte nytten av det.

Apple Watch har skapt et behov hos oss som vi ikke visste vi hadde selv. Nå som jeg har gitt min klokke videre til Magnus, merker jeg abstinenser etter å få meldinger og e-post rett på håndleddet. Etterhvert som systemet blir videreutviklet og flere apper og funksjoner blir tilgjengelige, er vi sikre på at Apple Watch blir like vanlig som iPhone om noen år. Hvorfor ikke være først ute?

 

Apple Watch får du kjøpt hos din nærmeste Eplehuset.