Bokmerker i Safari på Mac

Dersom du har en nettside du ofte besøker, er det greit å slippe å skrive inn nettadressen for hvert besøk. Safari, Apples egne nettleser, har løst dette problemet med Bokmerker…

Dersom du har en nettside du ofte besøker, er det greit å slippe å skrive inn nettadressen for hvert besøk. Safari, Apples egne nettleser, har løst dette problemet med Bokmerker.

Under adressefeltet øverst i nettleseren, ligger Favorittlinjen. Du kan legge de nettstedene du bruker oftest her. Det kan være alt fra Youtube, nettaviser eller aller helst, Epletips.no. Ved å klikke på bokmerket, vil nettsiden åpnes.

Skjermbilde 2014-01-27 kl. 15.31.35

Klikk og dra nettsidens ikon ned til Favorittlinjen, og det vil legges som et bokmerke.

epletipsflytt

Skjermbilde 2014-01-27 kl. 15.32.20

epletips ferdig

En annen rask måte å legge til eller redigere bokmerker, er å trykke på knappen ved siden av skyen, illustrert på bildet under.

epletipsknappen

Du kan også legge bokmerker i Sidemenyen, som ligger under Bokikonet, helt øverst til venstre i Favorittlinjen. Sidene du legger her, kan legges i egne mapper eller du kan legge dem utenfor Favorittmappen, så de ikke legger seg i Favorittlinjen. På bildet til høyre har jeg laget en mappe som heter Epletips – Artikler, ved å trykke på plusstegnet nederst til venstre.

Bokikon nymappe

Tastatursnarveien for å legge nettsteder i Bokmerker, er ⌘ + D. Du kan lære flere hendige Safari-snarveier her.

Syntes du denne artikkelen var lærerik? Da bør du sjekke ut dette kurset.

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.