Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Bli kjent med Apple Music

Etter å ha kjøpt Beats by Dre i fjor, har det lenge vært ventet at Apple skal lansere sin egen strømmetjeneste for musikk. I begynnelsen av Juni presenterte de resultatet som har fått navnet Apple Music. Vi har brukt det i knappe 12 timer og så langt ser det lovende ut.

Først må du laste ned nytt iOS. Nederst i dette tipset ser du hvordan du enklest gjør det gjennom iTunes. Versjonen du skal laste ned er iOS 8.4. Du kan også gjøre det fra iPhonen ved å gå til Innstillinger → Generelt → Oppdatering.

Nytt design

Det første du kan merke deg er at logoen er ny. Ny logo Apple Music
Når du åpner Apple Music kan du velge mellom tre måneder gratis eller å gå til Min Musikk, som vil være musikk du har lagt over eller kjøpt i iTunes tidligere. Opprett din bruker med Apple-Iden din og du er i gang!

#1

Din egen smak

Den første fanen i Apple Music, For deg, er basert på dine preferanser og musikken du liker. Ved å klikke på boblene med forskjellige sjangere forteller du hvilken type musikk du helst hører på. Dobbeltklikk for å vise at du liker sjangeren ekstra godt. I neste steg gjør du det samme med artister. Nå vil For deg-fanen være basert på disse valgene du har gjort og foreslå sanger og spillelister som passer til artistene og sjangrene du har valgt. Du kan når som helst nullstille valgene og velge nye sjangre og artister.

Skjermbilde 2015-07-01 kl. 10.47.58 Skjermbilde 2015-07-01 kl. 10.49.04

 

Oppdag ny musikk

Neste fane heter Nytt. Her kan du høre nye utgivelser, populære låter og spillelister. Du kan også se musikkvideoer og høre Apples egne spillelister basert på sjangere. Øverst til venstre er søkefeltet hvor du kan søke etter musikken du vil høre. Jeg har funnet alt i fra Ed Sheeran og Taylor Swift til det lokale Oslo-bandet Tuba Tuba. Et foreløpig godt utvalg, men det er nok et stykke opp til hovedkonkurrenten Spotify.

I midten i menylinjen velger du hvilken sjanger du skal få ny musikk fra.

Skjermbilde 2015-07-01 kl. 11.56.10

Live musikk 24 timer i døgnet

På Apples nye radiokanal, Beats 1, spilles det live musikk og programmer hele døgnet. Sendingene varierer fra Los Angeles, New York og London. I tillegg til denne, kan du velge mellom alle slags sjangre og se hvilke stasjoner du nylig har spilt av.

Skjermbilde 2015-07-01 kl. 11.59.14

Bli bedre kjent med artistene

Selv lurer jeg ofte på hva som mine favorittartister gjør når de ikke står på scenen. Med Connect-funksjonen i Apple Music legger artistene selv ut videoklipp, backstage-bilder og andre oppdateringer. I bunn og grunn har det samme funksjon som en Facebook-side, men det er gøy å ha alt på en plass. Et fåtall av artistene har tatt denne funksjonen i bruk så langt, men jeg ser for meg at det vil komme flere oppdateringer med tiden.

Skjermbilde 2015-07-01 kl. 12.01.07Skjermbilde 2015-07-01 kl. 12.01.13

Ta med musikken over alt

Som med alle andre strømmetjenester, kan du også få tilgang på musikken når du er offline. Altså kan du laste ned musikken og høre på den når du ikke er tilkoblet internett eller bruker mobildata. Nøkkelen her er de tre prikkene ved siden av en artist, et album eller en sang. Trykk på disse prikkene, så vil du få opp en lang meny med flere valg. Under ser du hvordan denne menyen ser ut. Jeg har også lagt ved et bilde av hvordan en offline spilleliste kan se ut.

IMG_4712       IMG_4715

 

Kommer det til å bli bra?

Mitt førsteinntrykk er at her er det veldig mange muligheter. Du kan selvfølgelig høre på musikk, men du kan også se videoer, følge med på artistene du liker, redigere spillelistene slik som du vil og høre på radio. Det beste, for meg, er at alt finnes på ett sted. Integrasjonen med andre Apper fra Apple er veldig bra og det ser kjempelikt ut. Selv om det fortsatt er noen barnesykdommer og utvalget av artister må bli større, har jeg slettet Spotify-kontoen min og legger min musikk i Apple sine hender.

Kommer det til å slå an? Apple har fått det til tidligere.