Hva er iCloud-bildebibliotek

Mye er og ser nytt ut i Apples nye bilder, men det jeg ser på som den aller største og viktigste endringer fra iPhoto til Bilder, er iCloud-bildebibliotek. I denne artikkelen skal jeg ta for meg noen av tingene mange lurer på rundt dette.

Først og fremst kan jeg informere om at det trengs en Apple-ID for å kunne bruke iCloud-bildebibliotek.

 

Hvordan slår jeg på iCloud-bildebibliotek?

 

Du må ha oppdatert til iOS 8.1 eller nyere, og du må være logget inn i iCloud. For å slå på iCloud-bildestrøm, gå til Instillinger → iCloud → Bilder og huk av for iCloud-bildebibliotek.

 

icloud bildebibliotek

Hva er forskjellen på Min Bildestrøm og iCloud-bildebibliotek?

 

Hovedforskjellen på de to, er at iCloud-bildebibliotek ikke bare deler bilder og videoer over enhetene, men også lagrer alt i iCloud. Det betyr at man ikke lenger trenger å være like påpasselig med backup og liknende.

 

Bruker iCloud-bildebibliotek iCloud lagringsplass?

 

iCloud-bildebibliotek bruker av iCloud lagringsplassen. Du har fått 5 GB gratis lagringsplass av Apple, med mulighet for å kjøpe mer.

 

Hvordan kan jeg begrense plassbruken til iCloud-bildebibliotek?

 

Du tenker kanskje at dette er et sleipt knep for å få deg til å bruke opp iCloud-lagringsplass (5 GB, utover dette må du betale), men du blir gitt muligheten til å optimalisere størrelsene på filene du lagrer. Altså kan gjøre bildene mindre for å få plass til flere.

Slå på Optimaliser lagring ved å trykke på Instillinger → iCloud → Bilder og Instillinger → Bilder og kamera → Optimaliser lagring. Dette på enheten, altså. iCloud-bildebibliotek vil nå automatisk justere størrelsen på bildene dine, så du får maksimalt ut av lagringsplassen.

optimaliser lagring

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?

 

 

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.