Hva er iCloud-bildebibliotek

Mye er og ser nytt ut i Apples nye bilder, men det jeg ser på som den aller største og viktigste endringer fra iPhoto til Bilder, er iCloud-bildebibliotek. I denne artikkelen skal jeg ta for meg noen av tingene mange lurer på rundt dette.

Først og fremst kan jeg informere om at det trengs en Apple-ID for å kunne bruke iCloud-bildebibliotek.

 

Hvordan slår jeg på iCloud-bildebibliotek?

 

Du må ha oppdatert til iOS 8.1 eller nyere, og du må være logget inn i iCloud. For å slå på iCloud-bildestrøm, gå til Instillinger → iCloud → Bilder og huk av for iCloud-bildebibliotek.

 

icloud bildebibliotek

Hva er forskjellen på Min Bildestrøm og iCloud-bildebibliotek?

 

Hovedforskjellen på de to, er at iCloud-bildebibliotek ikke bare deler bilder og videoer over enhetene, men også lagrer alt i iCloud. Det betyr at man ikke lenger trenger å være like påpasselig med backup og liknende.

 

Bruker iCloud-bildebibliotek iCloud lagringsplass?

 

iCloud-bildebibliotek bruker av iCloud lagringsplassen. Du har fått 5 GB gratis lagringsplass av Apple, med mulighet for å kjøpe mer.

 

Hvordan kan jeg begrense plassbruken til iCloud-bildebibliotek?

 

Du tenker kanskje at dette er et sleipt knep for å få deg til å bruke opp iCloud-lagringsplass (5 GB, utover dette må du betale), men du blir gitt muligheten til å optimalisere størrelsene på filene du lagrer. Altså kan gjøre bildene mindre for å få plass til flere.

Slå på Optimaliser lagring ved å trykke på Instillinger → iCloud → Bilder og Instillinger → Bilder og kamera → Optimaliser lagring. Dette på enheten, altså. iCloud-bildebibliotek vil nå automatisk justere størrelsen på bildene dine, så du får maksimalt ut av lagringsplassen.

optimaliser lagring

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?