Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Anbefalte programmer til Mac

Macen kommer godt utstyrt med de nødvendige programmene. Likevel finnes det mye man kan laste ned, for å gjøre opplevelsen av maskinen enda bedre. Her er en liten liste over 10 ting du trenger på din Mac.

1. Google Chrome og Firefox

Google Chrome og Firefox er begge nettlesere. På Macen finnes allerede Safari, men mange mener at Chrome og Firefox er bedre. Enige om å være uenige, sier nå jeg. Du trenger ikke laste ned begge, men du kan jo se om de faller i smak. Du kan laste ned dem begge henholdsvis herifra og herifra.

Google-Chrome-Google-Chrome firefox-512-noshadow

2. Evernote

Vi har et kurs på Evernote på Epletips. Evernote er en genialt program, som samler alle dine notater på et sted. Evernote får du tak i her.

Evernote_Icon_256

3. Adobe Flash Player

Adobe Flash Player er kanskje en av de viktigste komponentene på din Mac. Du trenger Flash for å se på Youtubefilmer eller se hvilken som helst web-applikasjon som bruker Flash Player. Det er ikke et av de morsomme programmene, men et av de helt nødvendige. Du får tak i programmet her.

Adobe_Flash_Player_v10_icon

4. Java

Java er et program man absolutt må ha, men det kan skape litt hodebry. Det er et kodeprogram, som hjelper Macen din å kjøre alle programmene skrevet i Java-koding. Dette trenger du for eksempel for å logge inn på nettbank. Java får du tak i her.

java_icon

5. Microsoft Office

Noe man kan savne med en ny Mac, er at den ikke har Microsoft Office-pakken. Det standard skriveverktøyet på Mac er TextEdit, som ikke er noe særlig å skryte av. Kjøp Office-pakken hos din nærmeste elektronikkforhandler.

Unknown-1

6. Pages, Numbers og Keynote

Dette er alle nye programmer, og Apples svar på Microsofts Office-pakke. De er blitt skrytt opp i skyene, særlig Keynote som erstatter PowerPoint. Keynote har større redigeringsmuligheter, og gjør presentasjonen din regelrett penere. Du får alle programmene enten på Macen hvis den er helt ny, eller på AppStore. De er alle kompatible med iCloud.

iwork_4_3_icons

7. VLC

VLC er et gratis videoavspillingsprogram. I motsetning til Quicktime og Windows Media Player, kan det spille av nærmest alle typer filer. Det lastes helt gratis ned fra deres hjemmeside.

largeVLC

8. Moom

Moom er en applikasjon man kan kjøpe i AppStore. Moom gjør det lettere å ha flere programmer oppe samtidig. Ved å holde pekeren over den grønne plussen i venstre hjørne av et vindu, kan du selv velge hvordan det skal plasseres på skjermen. Dette tillater deg å ha flere dokumenter eller programmer oppe samtidig, og bytte fort mellom dem.

moom-icon

9. Dropbox

Epletips har et kurs i Dropbox, som kanskje er det beste som har skjedd skylagring. Man kan se på Dropbox som en slags container man har satt fra seg på internett, der man kan lagre filer og nå dem på hvilken som helst annen enhet eller maskin. Dropbox kan lastes ned herifra.dropbox-icon-256

10. Spotify

Med Spotify kan man høre på nesten all musikk, nesten helt gratis. Programmet er også helt gratis, og lastes ned herfra.

51qldiAT0tL._SL500_AA300_.png

Hjelp din Mac med å bli så bra den kan bli, å få tak i disse programmene!

Hvis du er ny på Mac og syntes denne artikkelen var informativ, har vi et kurs for deg. Her tar vi for oss grunleggende ting, som vil gi hjelpe deg med å kunne bruke Macen til sitt fulle potensiale. Du finner kurset her.