Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

6 morsomme Spotlight-knep

Spotlight er Macens formidable søkefunksjon. Du kan åpne programmer, finne filer og egentlig gjøre det aller meste med den kraftige søkemotoren. Spotlight åpner du med cmd+mellomrom Her er en liste over seks Spotlight-triks du sannsynligvis ikke visste om!

1. Kalkulator

Du kan slutte å bruke tillegget Kalkulator! Du sparer masse tid på å gjøre alle kalkulasjoner i Spotlight. Deretter trenger du bare å skrive inn regnestykket, og svaret kommer av seg selv.

kalkulator på mac

2. Vektenheter

Det er ikke alle land som følger det metriske enhetssystemet. Det har Apple tatt hensyn til, ved å gjøre slike konverteringer enkle. Skriv inn vektverdien og enheten, og få flere enheter i retur. Se bildet under.

vekt1

3. Distanse

Lurer du på hvor langt du løp? Eller vil du igjen oversette et mål så våre venner uten metriske måleenheter forstår det? Det ordner Spotlight lett.

lengde

4. Temperatur

Lurer du på hvor varmt det egentlig er når de sier det er 102 grader i Texas? Skriv det inn i Spotlight!

temp

5. Valuta

Skal du bestille noe fra en amerikansk nettbutikk, og er usikker på hva kursen står i? Spotlight har oppdaterte valutakurser.
valuta

6. Tidsenheter

Lurer du på hvor stor del av en uke 6 minutter er? Eller hvor stor del av en dag det tar å se introduksjonsvideoen til Ny på Mac-kurset vårt? Spotlight gir deg svaret.

vekt