Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

3 nyttige Safari-tips i El Capitan

30. september 2015 kom det hittil nyeste operativsystemet for Mac, El Capitan. Dette kom først og fremst med store ytelsesforbedringer, men det er også flere nye og nyttige funksjoner. To av disse har vært etterspurt lenge og finnes i Safari, så la oss ta en titt på de under.

1. Enkel tilgang til dine favorittsider

I Safari i El Capitan, kan du nå feste nettsteder du ofte besøker i menylinjen. Disse fanene vil ligge der helt til du velger å slippe de, uansett om du lukker vinduet eller avslutter Safari helt.

Den enkleste måten å feste en fane, er å klikke på fanen du vil feste, holde inne musepekeren og dra den helt til venstre. Nå legger den seg som en liten fane med ikonet til nettstedet, øverst til venstre i Safari-vinduet. Festede faner oppdateres automatisk, så hver gang du går til en av de du har festet, vil den være oppdatert med nyeste innhold.

Faner i Safari

2. Slå av lyden i faner

Det er mer og mer vanlig å se på video på internett, enten om det er en nyhetssak, en YouTube-video eller et kurs på eplehjelp.no. Hvis du har flere faner åpne, kan både være irriterende og tidskrevende å gå gjennom alle for å finne den ene som spiller lyd. Safari i El Capitan kommer med en løsning på akkurat dette.

For å få alle faner til lydløs i et Safari-vindu, må du være i en fane som ikke spiller av lyd. Dette gjør du enkelt og greit ved å klikke på høyttaler-ikonet i adresselinjen.

Lydløs safari

Hvis du er i en av fanene du spiller lyd fra, kan du velge mellom flere handlinger. Høyreklikk på høyttaler-ikonet i fanen du er i, så får du opp en egen meny. Her kan du enten mute alle faner eller én spesifikk. Du får også oversikt over alle faner som spiller lyd, og du kan gå til den du vil fra denne menyen.

 

Som nevnt innledningsvis, er dette funksjoner som har vært etterspurt lenge. Prøv deg frem, så skal jeg love deg at dette er noe du kommer til å bruke!

3. Enklere surfing på nett

Det finnes mange forskjellige måter å surfe på nettet. Noen er enklere enn andre og du har helt sikkert din preferanse. Her deler jeg mine enkle tips for å lese nettaviser og andre nettsider på en enkel og effektiv måte.

Jeg bruker www.vg.no som et eksempel, en nettavis med flere millioner besøkende hver dag. Dette er en lang oversikt over forskjellige nyhetssaker og det er flere av disse sakene jeg har lyst til å lese.

Jeg blar nedover siden og holder CMD samtidig som jeg klikker på de jeg vil se nærmere på. Disse sakene åpnes nå i en ny fane. Når jeg har samlet opp et godt lager med saker, starter jeg å lese den bakerste saken. Når jeg er ferdig å lese nyheten, bruker jeg tastatursnarveien CMD + W for å lukke fanen og jeg blir sendt til neste nyhet. Sånn fortsetter jeg til jeg er tilbake til hovedsiden.

PS: Gå til Valg for Safari i menylinjen og velg Faner. Pass på at du har innstillingene under for at dette skal fungere optimalt.

Faner safari