Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

3 Mac-knep som definitivt gjør deg kjappere

Vi har funnet fram tre kjappe Mac-triks som garantert gjør deg mer effektiv. Ta en titt, da vel!

1. Bruk Spotlight som kalkulator

Du kan slutte å bruke programmet Kalkulator! Du sparer masse tid på å gjøre alle kalkulasjoner i Spotlight. Spotlight er Macens egen søkemotor, der du kan søke opp filer og programmer på maskinen. Trykk på cmd + mellomrom for å åpne Spotlight. Deretter trenger du bare å skrive inn regnestykket, og svaret kommer av seg selv.

kalkulator på mac

Vi har et kurs i verktøyet Spotlight. Det kan du se her.

2. Få spesialbokstaver uten hurtigtaster på Mac

Jeg snakker om bokstaver som ë ę og andre merkelige varianter. Det er ikke alltid greit å vite nøyaktig hvilke tastaturkombinasjoner som gir slike bokstaver. Alternativt kan du bare holde bokstaven inne, for å få en variant av den. Skal du for eksempel ha ę, holder du bare inne vanlig og klikker på varianten du ønsker.

spesialbokstaver på mac

Ved å dobbelklikke på Shift på iOS, får du også caps lock. Shift er den lille pilen til venstre på tastaturet.

ios tastatur

3. Flytt filer til Papirkurv uten å bruke styreflate

Da jeg i min tid gikk over til Mac, savnet jeg en ekvivalent til PCs Delete-knapp. Jeg har omsider funnet ut at det har eksistert hele tiden. For å flytte filer, programmer og annet til papirkurven, trenger du bare holde inne cmd + Backspace.