Sånn frigjør du plass på Macen din!

På lik linje med en bil trenger en Mac å vedlikeholdes. Du opplever kanskje at maskinen fyller seg opp til randen, uten å helt vite hva den fylles opp med. Noe som tar mye plass er duplikater…

Som med alt annet trenger Macen din vedlikehold. Macen blir fort full, treg og rotete. Noe som tar mye plass er duplikater – tvillingfiler. Gemini er et genialt program som fikser biffen! Nedenfor lærer vi deg hvordan – steg-for-steg!

 

Lyst på hjelp til å rydde og rense Macen? Bestill Mac-rens i Oslo her.

Bestill Mac-rens

Lyst til å lære mer? Se vårt mest populære webinar her: Rydd og rens Macen din

thumbnail-100x100

 

Det er sjeldent vi i Eplehjelp anbefaler våre lesere om å kjøpe noe, men Gemini er altså så genialt at vi rett og slett ser oss nødt! Gemini er en rask og enkel måte å få tatt en ordentlig ryddings på Macen, noe som ellers krever mye tid og krefter. Her må jeg legge trykk på enkel.

1. Last ned Gemini

Gemini får du lastet ned i App Store. Søk opp Gemini i feltet øverst i høyre hjørne, og last ned med Apple-ID.

Last ned Gemini

2. La Gemini scanne Macen

Åpne Gemini som med andre programmer. Det følger en liten guide før programmet virkelig åpner, med hvordan Gemini fungerer, og hvorfor det er så bra. Hjem-skjermen i programmet ser ut som på bildet under.

Hjem

Som teksten sier, kan du nå dra mapper til pilen for å få dem scannet. Jeg har aldri gjort dette før, så jeg valgte hele min Macintosh HD – altså hele maskinen. Macintosh HD kan du finne ved å søke i Finder som bildet under viser.

Skjermbilde 2015-02-03 kl. 18.05.56

Trykk så på Scan på høyre side.

HD

Gemini går igang med kjempejobben med å lete igjennom hele den valgte mappen etter duplikater. Som bildet under viser, fant programmet hele 93 GB med tvillingfiler på min maskin. Det er mye unødvendig plassbruk!

Skjermbilde 2015-02-03 kl. 18.17.17

3. Kontroller og velg ut duplikater

Når Gemini er ferdig med å scanne maskinen blir resultatene presentert ryddig og ordentlig, med kategorier på venstre side. Du kan nå se deg rundt og velge hva du ønsker å slette. Du kan også trykke på Auto Select. Da vil programvaren velge alle duplikater den finner for godt å slette. Jeg vil ikke anbefale det, da programmer som for eksempel Microsoft Office eller Adobe ofte misleder Gemini til å tro at hele mapper kan være duplikater.

Oversikt

Jeg valgte mine duplikater manuelt.

Oversikt 2

4. Fjern valgte duplikater

Klikk på Remove for å fjerne ønskede filer og mapper.

Remove

Se igjennom en siste gang, og klikk på Remove igjen. Gemini vil nå fjerne alle de ønskede filene. iPhoto og iTunes vil i tur åpnes, for å sørge for at riktige duplikater slettes.

Remove 2

Igjen – dette er en stor jobb gjort på en enkel og rask måte. Det er til stor hjelp til å gjøre Macen raskere, og frigjøre litt plass. Vi anbefaler Gemini på det sterkeste, men se igjennom alt før du sletter!

 

Lyst på hjelp til å rydde og rense Macen? Bestill Mac-rens i Oslo her.

Bestill Mac-rens

Lyst til å lære mer? Se vårt mest populære webinar her: Rydd og rens Macen din

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.