Så enkelt tar du backup av Macen din

Vi ser at mange av våre medlemmer ikke er helt trygge på hvordan en backup med Time Machine settes opp. Dette er noe av det viktigste du kan gjøre og det er enklere enn de fleste tror.

PS: Søndag 14.2 klokken 19.00 holder vi gratis webinar om backup og sikkerhet. Vil du lære mer om dette og bli med på webinar, kan du melde deg på her, helt gratis.

Koble til ekstern harddisk eller Time Capsule

Dette er den eksterne plassen du skal kopiere alt innholdet på Macen din til. Dobbelsjekk at den er koblet til ved å se under Enheter i sidepanelet på venstre side i et Finder-vindu.

Skjermbilde 2016-02-11 kl. 17.18.49

Gå til Time Machine i Systemvalg

Åpne Systemvalg og gå til Time Machine nede til høyre i vinduet. Klikk Velg sikkerhopidisk for å ta backup til den eksterne disken du har koblet til.

Skjermbilde 2016-02-11 kl. 16.46.29

Start sikkerhetskopiering

Nå gjenstår å velge den eksterne harddisken du vil sikkerhetskopiere til og starte sikkerhetskopieringen. Etter at du har valgt disken, trykker du Bruk, så starter det av seg selv.

Skjermbilde 2016-02-11 kl. 16.47.49

Avhengig av hvor mye innhold og programmer du har på Macen din, kan dette ta flere timer. Derfor gjør du lurt i å gjøre dette en gang du ikke trenger å bruke Macen din og bare kan la den jobbe for seg selv.

Hvis du vil ha en komplett gjennomgang av hvordan backup med Time Machine fungerer og hva forskjellen på ekstern harddisk og Time Capsule er, har vi et komplett backup-kurs som du finner her.

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.