iPhonen din lagrer alle stedene du har vært

De siste årene har det vært et hett tema om vi overvåkes gjennom alle de teknologiske dingsene vi har. Spesielt Apple har fått kjørt seg her, og dette hemmelige kartet viser at iPhonen din til en hver tid vet hvor du har vært. Apple selv sier at denne informasjonen kun lagres på iPhonen din, men hva vet vi?

Noen, meg selv inkludert, synes dette bare er kult og interessant, men andre mener at dette er både skummelt og unødvendig. La oss se på hva dette er og hvordan det kan slås av.

Stedstjenester

Du kjenner nok igjen den lille pilen som titt og ofte dukker opp øverst i høyre på iPhone-skjermen din. Pilen indikerer at Stedstjenester er på og at iPhonen registrerer hvor i verden du befinner deg.

Gå til Innstillinger –> Personvern –> Stedstjenester –> Bla nederst og velg Systemtjenester. Nederst i første blokk vil du finne Ofte besøkte steder. 

1          2

3          4

Her finner du en logg over steder du har vært den siste tiden. For mitt vedkommede, er loggen fra da jeg fikk ny telefon, 11.10.2015. Ganske nøyaktig, viser kartet hvor jeg har vært og går du videre inn på ett av stedene, ser du hvilke tidspunkt du har vært der.

6         7

Dette er overraskende nøyaktig! Som nevnt innledningsvis, er det noen som synes dette er feil og skummelt, andre synes dette er interessant og kult.

Synes du dette er feil?

Du kan enkelt slå av dette, ved å slå av Ofte besøkte steder.

8

 

Når Ofte besøkte steder er på, hjelper den for eksempel GPSen i telefonen din å skjønne hvor hjem og arbeid er. Om du slår den av, vil ikke dette være tilfelle lenger. Hva synes du? Er dette skummelt eller interessant?

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.