Har du fått denne feilmeldingen før?

Feilmeldingen under er kjent for mange og vi har fått en del henvendelser på om det er trygt å installere innhold som ikke kommer fra Apples egen App Store. Selv om temaet med ukjent innhold fra internett ikke er noe vi burde ta lett på, trenger du ikke være veldig bekymret for dette. Så, hva gjør du når du vil laste ned et program og får «Kan ikke åpne _ditt program_ fordi den kommer fra en ukjent utvikler»?

Skjermbilde 2015-09-07 kl. 15.34.14

Først og fremst må jeg påpeke at det må legges litt skjønn inn i dette. Det finnes flere millioner, om ikke miliarder av programmer, filer og lignende som kan lastes ned fra internett. Noen av disse kan være skadelige for Macen din, så vi råder deg til å være kritisk til hva du laster ned.

Jeg bruker mitt eget tilfelle som eksempel. I dag skulle jeg laste ned en stilig skjermsparer til Macen min. Denne er ikke laget av Apples egne utviklere og jeg fikk opp feilmeldingen da jeg prøvde å åpne den. Utvikleren som har laget denne skjermspareren har fått utelukkende gode tilbakemeldinger på produktene sine tidligere, så det er et tips fra meg; sjekk tilbakemeldinger fra andre som har lastet ned programvaren før deg. Da finner du fort ut om dette er skadelig eller ikke.

Så hva gjør du når du får opp feilmeldingen over, men fortsatt vil laste ned programvaren?

 

1. Åpne Systemvalg og gå til Sikkerhet og personvern

Som du ser i det grønne feltet, er standardinnstillingene at Macen kun tillater å laste ned programvare fra App Store og identifiserte utviklere. Vi vil sette dette til at du kan laste ned fra Hvor som helst. For å gjøre dette, må du trykke på hengelåsen nederst til venstre. Nå vil du bli bedt om å skrive inn administratorpassord. Gjør det, og du er kommet langt på vei.

Ukjent 2.1   Ukjent 3

2. Velg dine nye innstillinger og last ned hvilket som helst program

Etter at du har tastet inn administratorpassordet, kan du nå endre på innstillingene. For å få lastet ned programmet, må du tillate det nederste alternativet, Hvor som helst. Nå kan du lukke systemvalg, laste ned og installere programmet du i utgangspunktet ikke «fikk lov» til.

Ukjent 5

 

Igjen vil jeg minne deg på å være kritisk til hva du laster ned, men samtidig si at i de aller fleste tilfeller er det trygt. Husk å sjekke tilbakemeldinger fra personer som har lastet programmet ned før deg!

 

 

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.