Bilder – iPhotos arvtager

Jeg har tatt en titt på iPhotos nye arvtager, Bilder. Jeg må ærlig innrømme at det ser lovende ut! Bilder er basert på den bildetjeneren vi allerede kjenner fra iPhone og iPad..

 

Jeg har tatt en titt på iPhotos nye arvtager, Bilder. Jeg må ærlig innrømme at det ser lovende ut! Bilder er basert på den bildetjeneren vi allerede kjenner fra iPhone og iPad, og følger med den nye og oppdaterte versjonen av Yosemite. I denne artikkelen går jeg igjennom hvordan det fungerer, og hvordan du kommer igang.

iPhoto borte

NB! Denne snutten er spilt inn av Henrik og er en del av mini-kurset «Innføring i Bilder – iPhotos etterkommer»

Først og fremst så blir ikke iPhoto borte, men den vil ikke oppdateres mer. Det betyr at du fortsatt kan bruke iPhoto. Men det er nå altså offisielt at iPhoto er gammeldags. Bildene dine vil på ingen måte bli borte ved oppdatering av programvaren. Apperture vil heller ikke forsvinne.

1. Kom igang med Bilder

Når du er ferdig med programvareoppdateringen, kan du åpne bilder. Du vil da bli møtt med et alternativ om omvisning, og en anmodning til å komme igang. Jeg trykker på Kom igang, og blar meg videre til hovedsiden. Du kan også takke ja til iCloud-bildebibliotek, om du har lyst til det. Det synkroniserer automatisk dine bilder og videoer på tvers av dine enheter.

bilder2

2. Importer gamle bilder

Dersom du ikke fikk valget om å importere et iPhoto-bibliotek ved åpning av Bilder, må du ikke uroe deg. Det gjorde ikke jeg heller. For å importere bildene du før hadde i iPhoto må du lukke Bilder, og åpne det mens du holder inne Alt. Da vil du få valget om å importere et iPhoto-bibliotek. Når du har gjort det, vil bildene helt av seg selv importeres til Bilder-biblioteket ditt.

Importere iphotobibliotek til bilder

3. Gjør deg kjent med programmet

Nå som du har alle bildene dine importert, er det bare å se deg rundt. Du kjenner kanskje det aller meste igjen fra din iPad eller iPhone, men noen ting er nytt. Du kan gjøre de samme tingene som du kunne før i iPhoto. Du kan redigere vel så bra, bestille fotobøker og mye mer.

bilder iphoto

 

 

Fikk du svar på det du lurte på? 

Få flere geniale tips, nyheter og eksklusive tilbud rett i innboksen!

Gjør som tusenvis av andre og hold deg oppdatert.

Vi sender deg 1-2 e-poster i måneden med nyttige tips og det viktigste du må vite fra Apple-verdenen.