Office 365

E-post er kanskje den viktigste formen for kommunikasjon i næringslivet. De aller fleste bedrifter er derfor avhengig av et velfungerende e-post og samhandlingssystem.

En til en i bedrift

Dette forutsetter at:

Alle e-poster som sendes til og fra systemet kommer frem

Systemet skiller ut SPAM og uønsket e-post automatisk

Eposter, mapper og vedlegg synkroniseres mellom alle enheter

Det er nok plass på e-post serveren slik at innboksen ikke fyller seg opp

Det er mulighet for å synkronisere kalendere internt

Det er mulighet for videokonferanser

Dersom dere sliter med noen av disse tingene kan det tyde på et utdatert e-postsystem. Der disse utfordringene er tilstede, baller det fort på seg flere og større utfordringer etterhvert. Dette merkes spesielt når bedriften vokser eller behovet for e-post endrer seg.

Om dere har avanserte behov for fildeling og samhandling kan Office 365 fra Microsoft være noe for dere. Vi er Microsoft partnere og kan hjelpe dere å komme i gang!

Office 365 fra Microsoft

Den mest kjente funksjonaliteten i Office 365 er Exchange for e-post og Office pakken for produksjon av dokumenter. Med denne løsningen “flyttes” bedriftens e-post fra eksisterende mailserver til Microsoft, med Exchange som programvare. Hver ansatt får 1TB med fillagring, i tillegg til SPAM-filter i verdensklasse og god “mail deliverability”. Les mer om dette her. Dere kan bruke Exchange på nettet som e-post program, i tillegg til Apple Mail og Outlook for Mac. Det samme gjelder på iPhone og iPad.

Mer enn bare e-post

Office 365 er mye mer enn et e-postsystem. Det er et samhandlingssystem med uante muligheter:

Moderne muligheter for internkommunikasjon

Økte muligheter for datalagring (for e-post og filer i skyen)

Moderne muligheter for prosjektsamarbeid

Kommunikasjon

Exchange er hovedelementet i Office 365. Den tar seg av all kommunikasjon internt og eksternt per e-post. Exchange oppretter i tillegg personlige kalendere for alle ansatte i bedriften. Disse kan deles fritt for å gi full kontroll over alle møter, påminnelser og mål. Exchange lar dere opprette så mange kalendere dere vil, i tillegg til deling av felles-kalendere. E-post og kalenderinformasjon synkroniseres automatisk mellom alle enheter.

For videosamtaler og internkommunikasjon (chatting/deling) brukes Skype for business. Økt bruk av dette vil redusere behovet for intern e-post og gjøre det lettere for ansatte å samhandle / dele med hverandre.

Office 365

Skylagring og fildeling

Inkludert i Office 365 følger OneDrive og Sharepoint. Sharepoint er en av de mest avanserte fildelingstjenestene for mindre bedrifter. Den inneholder blant annet funksjonalitet for journalføring og versjonshåndtering av sensitive dokumenter. I tillegg lagres store mengder metadata per dokument. På denne måten vil dokumenter være ekstremt lette å søke opp, og ikke låst til en mappestruktur.

For bedrifter som ikke setter like avanserte krav til fildeling men allikevel ønsker en skybasert løsning er OneDrive et godt alternativ. Dette er også inkludert i Office 365.

Office 365

Samarbeid

Word, excel og Powerpoint online er samarbeidsverktøy i Office 365. Her kan flere arbeide i et dokument, regneark eller presentasjon samtidig. Du kan også lage maler sånn at den samme malen brukes hver gang for din bedrift. Det er en stor tidsbesparelse da det gjør at du ikke må legge inn fonter, fargekoder og logoer hver gang du skal lage et nytt dokument.

I tillegg til disse tre områdene er det også administrasjon, der du som leder kan gjøre innstillinger. F.eks kan du kreve at alle ansatte i bedriften benytter seg av to faktor autorisering (2FA) for økt sikring av data i løsningen.

Ønsker du å høre mer om Office 365? Eller er du klar til å komme i gang? Fyll inn kontaktskjema så tar vi en prat!

Super fornøyd med all hjelp jeg har fått fra dere. Dere er alltid hyggelig, gir veldig god service og kommer kjapt på banen. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten deres hjelp – anbefaler Eplehjelp på det varmeste!

Charlotte Nagelgaard

Charlotte Nagelgaard

Daglig leder, Endringsportalen AS

Eplehjelp Bedrift er et konsulentselskap som hjelper Apple-baserte bedrifter med å få en enklere IT hverdag.

Vi ser på IT og teknologi som kilde til verdiskapning i bedriften, ved å jobbe helhetlig med opplæring, digitalisering og IT-drift. Dette skaper konkurransefortrinn for bedriften på sikt.

Har du spørsmål angående dette?