Maskinvare i Apple baserte bedrifter

Den store teknologiske utviklingen de siste 20 årene har byttet ut brev, telefon, faks og fysiske regnskap med heldigitale former for kommunikasjon og dokumenthåndtering i alle deler av samfunnet. Datamaskiner og smarttelefoner er det mest åpenbare fysiske beviset på dette, og har blitt de viktigste verktøyene i de fleste moderne bedrifter. Det er derfor utrolig viktig at maskinvaren og infrastrukturen i bedriften av god kvalitet, og fungerer på ønsket måte.

Maskinvare i bedrift

Hvor lenge varer en Mac?

Apple har alltid vært kjent for å produsere dyre datamaskiner med god kvalitet og lang levetid. Det er mange fordeler med dette, blant annet utskiftningstiden er betydelig lavere enn i PC-miljøer. Hovedgrunnen til dette er at Apple står for både programvare og maskinvare, og tilpasser hver enkelt maskin for å yte best over tid. I bedriftssammenheng sier vi som regel´ at en Mac skal holde i 5 år, så fremt den ikke blir utsatt for ytre skader eller på en annen måte er feilprodusert. Etter 5 år begynner maskinvaren å bli slitt, i tillegg til at maskinene ikke klarer å holde tritt med moderne programvare og operativsystemer. Dette går utover sikkerheten per enhet, i tillegg til økte vedlikeholdskostnader som følger med.

Vi i eplehjelp er eksperter på Mac, og har god erfaring med å se på eksisterende maskinpark for å avgjøre om den er moden for utskifting eller ikke. Det viktigste er å ikke være for sent ute med utskiftning av eldre maskinvare, da dette kan føre til datatap og fort blir dyrere.

Hvilken Mac skal jeg velge?

I løpet av de siste årene har Apple kommet med utrolig mange nye produkter. Det blir derfor ofte vanskeligere og vanskeligere for bedrifter å avgjøre hva slags maskiner det er verdt å investere i. De billigste bærbare modellene er ofte attraktive, men blir fort for enkle for bedriftsbruk, og standard stasjonære iMacer har gamle harddisker som ikke holder seg raske og moderne over tid. Å gjøre feilinnkjøp blir fort utrolig dyrt og tidkrevende for dine ansatte.

Gode anbefalinger når du skal velge Mac i bedriften:

Tilstrekkelig med lagringsplass (Minimum 250 GB for bedrifts maskiner)

SSD disk i ALLE maskiner for å sikre raske maskiner over tid

Tilstrekkelig med RAM (8GB holder men 16GB er anbefalt)

Når det kommer til iPhone og iPad er det best å kjøpe de nyeste modellene for å ha en enhet dere kan være fornøyde med over tid. Det skjer store endringer i ytelse og funksjonalitet for hvert år som går, selv om telefonene ser relativt like ut. Beregn ca. to år på en iPhone før utskiftning.

Gode anbefalinger når du skal velge iPad og iPhone i bedriften:

Tilstrekkelig med lagringsplass (minimum 64 GB)

Nyeste årsmodell for å sikre lengst mulig levetid (eventuelt ikke for gammel)

Eplehjelp er forhandler av Apple-produkter - og kan bistå både med service på eksisterende maskiner, leasing eller salg av nytt utstyr.

Ta kontakt nedenfor for en prat og hjelp med dette! Maskinvare kan også handle om mer enn bare Macer, iPader og iPhoner, så det er sagt.

Super fornøyd med all hjelp jeg har fått fra dere. Dere er alltid hyggelig, gir veldig god service og kommer kjapt på banen. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten deres hjelp – anbefaler Eplehjelp på det varmeste!

Charlotte Nagelgaard

Charlotte Nagelgaard

Daglig leder, Endringsportalen AS

Eplehjelp Bedrift er et konsulentselskap som hjelper Apple-baserte bedrifter med å få en enklere IT hverdag.

Vi ser på IT og teknologi som kilde til verdiskapning i bedriften, ved å jobbe helhetlig med opplæring, digitalisering og IT-drift. Dette skaper konkurransefortrinn for bedriften på sikt.

Har du spørsmål angående dette?