Infrastruktur i Apple-baserte bedrifter

Den store teknologiske utviklingen de siste 20 årene har byttet ut brev, telefon, faks og fysiske regnskap med heldigitale former for kommunikasjon og dokumenthåndtering i alle deler av samfunnet. Datamaskiner og smarttelefoner er det mest åpenbare fysiske beviset på dette, og har blitt de viktigste verktøyene i de fleste moderne bedrifter. Det er derfor utrolig viktig at maskinvaren og infrastrukturen i bedriften av god kvalitet, og fungerer på ønsket måte.

infrastruktur i bedrifter

Hva er infrastruktur i en liten Apple basert bedrift?

Infrastruktur er alle systemer og enheter som en bedrift må ha på plass for at teknologi og samhandling i bedriften skal fungere, alt utenom datamaskinene og telefonene.

Eksempler på infrastruktur i en liten bedrift:

Internett og trådløst nettverk

Printere

TVer, Apple TV og møteromsutstyr

Sikkerhetskopiering

Brannmur, virusprogramvare og sikring av data

Overvåkningskameraer

Eksterne dataskjermer

De fleste små bedrifter har deler av dette på plass i en eller annen form - det er rett og slett nødvendig for at hjulene skal gå rundt. Det viktigste med infrastrukturen er at bedriften har utstyr som er riktig dimensjonert for antall datamaskiner, og at dataen er sikret i tilstrekkelig grad. Hvis ikke dette gjøres riktig kan det derimot bli svært dyrt og ineffektivt.

Viktigheten av backup og sikkerhet

Hvis bedriften ikke har daglig sikkerhetskopiering av all data, setter det ekstremt store krav til at alle ansatte bruker skyløsninger på alle dokumenter og filer. Hvis ikke dette håndheves konsekvent kan bedriften fort miste verdifull data om en ansatt slutter, en datamaskin slutter å fungere eller annet datatap forekommer.

På samme måte er det flere små bedrifter som neglisjerer viktigheten av antivirus, brannmur og andre sikkerhetstiltak for å unngå datatap og dataangrep. Det er derfor viktig at bedriften har et godt overblikk over hvilke fallgruver som finnes når infrastrukturen skal vurderes.

Eplehjelp har hjulpet mange mindre bedrifter med å få gang på infrastrukturen sin, slik at de har gode trådløse nettverk, sikkerhetskopi av maskinene sine og slipper å bekymre seg for dataangrep. Dette er viktige grep for å minimere risiko og store uforutsette kostnader.

Hvilken infrastruktur trenger en liten bedrift egentlig?

De fleste mindre bedrifter vil ha så lite unødvendig infrastruktur som mulig da det ofte er kostbart og løper månedlig. I tillegg er det lett å bli forvirret av alle mulighetene som kommer med litt for avansert utstyr. Derfor er den viktigste infrastrukturen alt som må være på plass for at alle ansatte i bedriften skal kunne gjøre det de skal. Alt fra velfungerende maskiner og nettverk, til enkle tekniske løsninger på møterom og en printer som gjør som den skal. Det viktigste er tross alt at dere slipper å irritere dere over teknologi i hverdagen.

Ta kontakt nedenfor for en prat og gjennomgang av eksisterende infrastruktur!

Super fornøyd med all hjelp jeg har fått fra dere. Dere er alltid hyggelig, gir veldig god service og kommer kjapt på banen. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten deres hjelp – anbefaler Eplehjelp på det varmeste!

Charlotte Nagelgaard

Charlotte Nagelgaard

Daglig leder, Endringsportalen AS

Eplehjelp Bedrift er et konsulentselskap som hjelper Apple-baserte bedrifter med å få en enklere IT hverdag.

Vi ser på IT og teknologi som kilde til verdiskapning i bedriften, ved å jobbe helhetlig med opplæring, digitalisering og IT-drift. Dette skaper konkurransefortrinn for bedriften på sikt.

Har du spørsmål angående dette?