G Suite

E-post er kanskje den viktigste formen for kommunikasjon i næringslivet. De aller fleste bedrifter er derfor avhengig av et velfungerende e-post og samhandlingssystem.

En til en i bedrift

Dette forutsetter at:

Alle e-poster som sendes til og fra systemet kommer frem

Systemet skiller ut SPAM og uønsket e-post automatisk

Eposter, mapper og vedlegg synkroniseres mellom alle enheter

Det er nok plass på epost-serveren slik at innboksen ikke fyller seg opp

Det er mulighet for å synkronisere kalendere internt

Det er mulighet for videokonferanser

Dersom dere sliter med noen av disse tingene kan det tyde på et utdatert e-postsystem. Der disse utfordringene er tilstede, baller det fort på seg flere og større utfordringer etterhvert. Dette merkes spesielt når bedriften vokser eller behovet for e-post endrer seg.

Da kan G Suite fra Google (“GMail for bedrifter”) være midt i blinken for din bedrift. Vi er Google Partnere og kan hjelpe deg komme i gang!

Gmail Gmail for bedrifter

Som nevnt ovenfor handler G Suite hovedsakelig om Gmail for bedrifter. Med denne løsningen “flyttes” bedriftens e-post fra eksisterende mailserver til Google’s server, med Gmail som programvare. Det betyr at du får 30 GB lagringsplass for mail per ansatt, Gmail’s verdensledende spamfilter og du sikrer at alle e-poster som sendes til og fra systemet kommer frem. I tillegg kan dere velge å bruke Gmail på nettet som mailprogram, eller Apple Mail / Outlook som lagrer mail lokalt på iOS enheter, Macer og PC-er.

Mer enn bare e-post

G Suite er mye mer enn et e-postsystem. G Suite er et samhandlingssystem.

Du får hovedsakelig tre ting:

Moderne muligheter for internkommunikasjon

Økte muligheter for datalagring (for e-post og filer i skyen)

Moderne muligheter for prosjektsamarbeid

G Suite

Kommunikasjon

Gmail for bedrifter følger som sagt med i G Suite. Den tar seg av all kommunikasjon internt og eksternt per e-post. Sammen med Gmail får du også Google Kalender. Denne oppretter personlige kalendere for alle ansatte i bedriften for å gi full kontroll over alle møter, påminnelser og mål. Alle kalendere kan deles fritt mellom ansatte, og hver ansatt kan ha et ubegrenset antall personlige og offentlige kalendere. Alt synkroniseres mellom alle enheter som brukes.

For videosamtaler og internkommunikasjon (chatting/deling) brukes Google Hangouts. Økt bruk av dette vil redusere behovet for intern e-post og gjøre det lettere for ansatte å samhandle / dele med hverandre.

G Suite

Lagring

Inkudert i G Suite følger Google Drive, skylagringen til G Suite. Om bedriften bruker Dropbox, OneDrive eller en lokal filserver kan hele bedriftens samlede filarkiv og struktur flyttes hit. Filer blir enklere å dele, i tillegg til reduserte kostnader som følge av å kutte ut ekstra skyløsninger. Google Drive har mulighet for ubegrenset lagring for bedrifter som trenger det. I tillegg snakker det med resten av systemet.

G Suite

Samarbeid

Dokumenter, Regneark, Presentasjoner og Skjemaer er samarbeidsverktøy i G Suite. Her kan flere arbeide i et dokument, regneark eller presentasjon samtidig. Du kan også lage maler slik at den samme malen brukes hver gang for din bedrift. Dette fører til vesentlig tidsbesparelse da du slipper å legge inn fonter, fargekoder og logoer hver gang du skal lage et nytt dokument.

I tillegg til disse tre områdene er det også administrasjon, der du som leder kan gjøre innstillinger. F.eks kan du kreve at alle ansatte i bedriften benytter seg av to faktor autorisering (2FA).

Ønsker du å høre mer om G Suite? Eller er du klar til å komme i gang? Fyll inn kontaktskjema så tar vi en prat!

Super fornøyd med all hjelp jeg har fått fra dere. Dere er alltid hyggelig, gir veldig god service og kommer kjapt på banen. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten deres hjelp – anbefaler Eplehjelp på det varmeste!

Charlotte Nagelgaard

Charlotte Nagelgaard

Daglig leder, Endringsportalen AS

Eplehjelp Bedrift er et konsulentselskap som hjelper Apple-baserte bedrifter med å få en enklere IT hverdag.

Vi ser på IT og teknologi som kilde til verdiskapning i bedriften, ved å jobbe helhetlig med opplæring, digitalisering og IT-drift. Dette skaper konkurransefortrinn for bedriften på sikt.

Har du spørsmål angående dette?