Vi bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken av cookies.Lukk melding

Matmerk har gått fra PC til Mac og har slitt med tekniske utfordringer og trøblete fildeling. Sammen gjennomførte vi et vellykket Sharepoint-prosjekt, implementering, opplæring og løpende IT-drift. Nå fungerer fildelingen som den skal!

Les mer

Matmerk får folk til å velge norsk mat. Matmerk er en uavhengig stiftelse som bidrar til økt mangfold, kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon. Matmerk er 19 ansatte og deres visjon er å få folk til å velge norsk mat.

Vi har hjulpet Matmerk med:

Rådgivning Rådgivning Teknologi Teknologi Mennesker Mennesker
Sky og lagringsstrategi Sharepoint Opplæring
IT-risiko Office 365 Implementering
IT-instruks Dropbox Kontinuerlig bistand og nødhjelp
Evaluering av verktøy Mac og PC - blandet miljø
Løpende IT-drift
Infrastruktur
Sikkerhet

Utfordringen

Fra PC til Mac og intern frustrasjon

Matmerk gikk fra PC til Mac og fikk mange tekniske og menneskelige utfordringer som følge av det. I tillegg hadde Matmerk prøvd å få fildelingen i organisasjonen til å fungere med skyplattformen Sharepoint gjennom flere prosjekter. Det skapte stor frustrasjon blant de ansatte, manglende samsvar (compliance) og ineffektiv jobbing.

Leveranse

Opplæring, løpende IT-drift og et vellykket Sharepoint-prosjekt

Eplehjelp og Matmerk sitt første møte var gjennom et Mac-kurs. Matmerkerne lærte mye og likte Eplehjelps menneskefokus. Samarbeidet fortsatte og vi ble engasjert i flere og flere prosjekter. Etter å ha jobbet med Matmerk en stund og forbedret Mac- og arbeidsprosessene ble vi engasjert i et nytt Sharepoint-prosjekt.

For Matmerk har det handlet om mye av det samme som for så mange andre. Å ha:
1) en god teknisk løsning
2) forståelse for hvordan Matmerk jobber og
3) innsikt og menneskeforståelse

Etter en god prosess og et samarbeid med involvering av hele organisasjonen, opplæring og implementering fungerer nå Sharepoint som kjernesystemet i organisasjonen.

Resultat

Fornøyde ansatte, bedre prosesser og IT-drift som fungerer

Nå som infrastrukturen, Sharepoint og fildelingen i Matmerk fungerer er det lettere for de ansatte å få gjort jobben sin. Prosessene har blitt mer effektive og ledelsen i Matmerk har kontroll på at IT-samsvar (compliance) overholdes. I tillegg kan de ansatte kontakte Eplehjelp når de trenger rask IT-hjelp. så de slipper å irritere seg over IT-trøbbel og fokusere på det de er best på: å få nordmenn til å velge Norsk mat. Vi jobber fortsatt med Matmerk på løpende prosjekter og IT-drift.

Har du også lyst til å lykkes med Sharepoint og samhandling?

Henrik Ruud

Henrik Ruud

Daglig leder og rådgiver

920 88 450

henrik@eplehjelp.no

Magnus Mysen Holm

Magnus Mysen Holm

Tekniske løsninger og bedriftskonsulent

913 97 895

magnus@eplehjelp.no

Mange SMBer sliter med å skape verdi med teknologi

Hvordan står det egentlig til hos dere?

Test din bedrift